У Львові назвали переможця “Українського Євробачення”

Новини України

Ім’я найкращого представника сучасної музики країни було оголошено в рамках Національного проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project 2019», що відбувся на стадіоні «Арена Львів», а свідками  сходження нової зірки шоу-бізнесу стали 20 тисяч глядачів. Хто не зміг потрапити на шоу, хай не журиться – трансляцію проекту можна бути переглянути у День незалежності України, 24 серпня, о 22.30 на телеканалі «Україна».

Підготовка до масштабного шоу, яке преса вже назвала «Українським Євробаченням», тривала упродовж року. Серед сотень конкурсних заявок було обрано найобдарованіших виконавців, а запалювали вони на сцені «Арени-Львів» разом із Тіною Кароль, Арсеном Мірзояном, TAYANNA, Alyosha, TARABAROVA, гуртом «Без обмежень» та іншими відомими виконавцями. Загалом концерт тривав понад п’ять годин, і це була жива музика, також – яскраві перформенси та вражаючі візуальні ефекти.

Переможця визначали вперше за чотирирічну історію проекту і серед 10 фіналістів. Обирали фіналіста Руслан Квінта, Михайло Ясинський, Тарас Курчик, Роман Муха, Ігор Панасов, Геннадій Вітер, Євген Фешак та Олександр Порядченко. За результатами оцінювання сольного виступу, підготовленої пісні та загального розвитку артиста за рік перемогу виборов Grohotsky. А лідером глядацьких симпатій став KHAYAT.

  • Я дуже пишаюся тим, як сучасно, сміливо та професійно сьогодні звучить українська пісня, –  говорить засновник та генеральний продюсер проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик. – Наші учасники з року в рік удосконалюються та охоче пробують свої сили в різних музичних стилях. Впевнений, що в майбутньому ми станемо брендом, з яким будуть асоціювати українську культуру.  

А виконавчий директор цього національного проекту, засновник Kontramarka.ua Олександр Порядченко зазначив, що однією з місій пісенного заходу є вихід на міжнародний рівень і залучення іноземної аудиторії. 

Ігор Грохоцький отримав у подарунок ротацію на радіо, запис нової пісні на студії та підготовку сольного концерту у Львові і Києві. Головною ж відзнакою є співпраця з проектом «Українська пісня / Ukrainian Song Project» упродовж року та розкрутка артиста в медіапросторі країни.

«Українська пісня» відбувається за підтримки Кабінету міністрів, Міністерства культури України, Львівської обласної ради та  облдержадміністрації. Також проект підтримує Ігор Васюник. 

І вже відома дата наступного, п’ятого, ювілейного шоу – воно пройде  15 серпня 2020 року. Місце зустрічі «змінювати не можна» – це знову буде стадіон «Арена Львів»

Тетяна КОЗИРЄВА

Фото організаторів проекту «Українська пісня»

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *