В Україні почала роботу місія ЄС щодо інтеграції з єдиним цифровим ринком

Новини України

В Україні розпочала роботу місія Європейського Союзу, яка перевірить готовність телекомунікаційної сфери до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM). Про це повідомили у прес-службі глави Української держави.

«В Офісі президента України відбулася зустріч радника глави держави Михайла Федорова з оціночною місією Євросоюзу за участі представників DG Connect Європейської комісії. Метою місії є оцінка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM)», йдеться у повідомленні. 

На зустрічі Федоров зауважив, що команда президента розуміє, що подальше прискорення економічного та соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень.

  • Ми хочемо та готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС зі створення єдиного цифрового ринку. Для України це – надпотужні цифрові та економічні перспективи, – наголосив він.

Зазначається, що стратегія DSM нині успішно реалізується у Європі. На думку європейських експертів, єдиний цифровий ринок може принести об’єднаній Європі додаткові 415 мільярдів євро щороку й забезпечити створення сотень тисяч робочих місць. Особливу увагу було приділено питанням захисту даних, конфіденційності та кібербезпеки, включно з питанням керування Інтернетом.

  • Законопроект «Про електронні комунікації» внесено до переліку пріоритетних для першочергового розгляду та ухвалення. Депутати з майбутнього Комітету цифрових трансформацій Верховної Ради України вже активно працюють над ним, – додав радник президента України.

У прес-службі зауважили, що сьогодні DSM розглядається як основний актив Європи, спрямований на адаптацію європейського суспільства, бізнес-середовища до нових умов ведення діяльності на міжнародній арені. Європейці прагнуть забезпечити ефективний розвиток різних секторів економіки, які використовують цифрові технології для інновацій, щоб вони залишались конкурентоспроможними на глобальному рівні.

  • Представники місії ЄС акцентували увагу на необхідності забезпечення незалежності та спроможності регулятора у сфері телекомунікацій, – додали у прес-службі.

Джерерло: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *