Українські мандрівники дісталися Швеції у рамках велосипедного екопроекту

Новини України

Українські мандрівники Сергій Толстіхін та Юлія Мазур відвідали Швецію у рамках проекту “80days REtrip” – “80 днів за сонцем” і зустрілися з місцевими укранцями. Про це повідомляє  пресслужба Посольства України в Королівстві Швеція.

«За 80 днів – 22 країни Європи у вишиванках на велосипедах, пропагуючи еко-стиль життя! Проектні менеджери Агенції сталого розвитку “Астар” і координатори Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” Сергій Толстіхін та Юлія Мазур відвідали Посольство України у Королівстві Швеція та зустрілися з представниками Української молоді в Швеції», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, ознайомлюючись з еко-технологіями та їх функціонуванням у віддалених від мегаполісів населених пунктах, С.Толстіхін і Ю.Мазур мають намір  не лише пропагувати зелений туризм в Україні, а й внести конкретні пропозиції щодо розбудові еко-інфраструктури рідної Хмельниччини.  

Зазначається, що небайдужість і цікавість мандрівники виявляють до життя українців за кордоном, соціальної адаптації наших співвітчизників у країні, а також їх активної участі у житті української громади.

Зі Стокгольму мандрівники вирушають до норвезької столиці – Осло, а звідти – до Королівства Данія.

Як повідомляється на сторінці проекту “80days REtrip” – “80 днів за сонцем”,  Сергій Толстіхін і Юлія Мазур – координатори Активної громади Хмельницького, проектні менеджери Агенції сталого розвитку АСТАР, члени Хмельницького енергетичного кластеру і творці проекту Green Ways – Зеленими шляхами Європи на велосипеді.

Починаючи з 2013 року, вони щороку виїжджають в довгі велоподорожі і побували вже в 20 країнах Європи.

Кожна подорож має різну мету: це були і велопаломництва до святих місць, і велотури з дослідження зеленого туризму тощо. Зібраний досвід мандрівники втілюють у різноманітних проектах задля розвитку України, зокрема, Поділля: розвивають зелений туризм, розробляють зелені маршрути, проводять різноманітні акції, пов’язані з розвитком громадянського суспільства, займаються розвитком відновлювальної енергетики. 

Нинішня веломандрівка активістів триватиме 80 днів. Маршрут пройде через 20 країн Європи. Під час поїздки використовується унікальний велопричіп зі встановленою сонячною панеллю, а усі гаджети протягом поїздки будуть заряджати від енергії сонця. 

Завдання проекту – це, по-перше, дослідження зеленого туризму в Європі і впровадження кращих практик на Хмельниччині. По-друге, це вивчення стану ВДЕ (відновлювальних джерел енергії) в Європі і презентація напрацювань в Україні і на Хмельниччині. І по-третє, зустрічі-лекції з українською діаспорою та налагодження зв’язків для співпраці. 

Фото: Людмила Пилип, пресслужба Посольства України в Королівстві Швеція, Unga Ukrainare i Sverige. Українська Молодь Швеції.‎

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *