У Вінниці розіб’ють табір урбаністи

Новини Вінниці

У Вінниці 6-9 вересня на території колишнього санаторію ім. Коцюбинського відбудеться табір Urban weekend 2019. На учасників чекають лекції та дискусії на теми: партисипація в урбаністиці, створення публічних просторів, озеленення міст, безбар’єрний простір, обмін досвідом між учасниками табору та воркшоп на тему «Ревіталізація закинутих територій».

Як повідомляють у міській раді, організатори не випадково обрали місцем проведення територію колишнього санаторію ім. Коцюбинського. Адже тут можна розмістити багато наметів, в яких житимуть учасники табору, оформити зону для кухні, зону проведення лекцій та створити інші цікаві локації.

Це буде четверта подія, яка розгорнеться на цій місцині. Учасники заходів почали називати її SUN територією. Відвідувачі табору навчатимуться просто неба, житимуть у наметах і харчуватимуться їжею, приготовленою на вогні. Організатори зазначають, що часто проблеми міст – подібні, тому обмін досвідом є надзвичайно важливим. А налагодження дружніх контактів дасть можливість в подальшому співпрацювати урбаністам із різних міст. Тому організатори запрошують на Urban weekend 2019 молодь, яка цікавиться або працює в сфері урбаністики та прагне поспілкуватися з однодумцями. Табір дружній до молодих батьків з дітьми та до людей з інвалідністю.

  • Найбільш насичена програма буде 7-8 вересня. У мережі фейсбук ми створили подію , де можна зареєструватися до 23 серпня. Ми зацікавлені в молодих людях, які мають мотивацію. Наразі маємо багато заявок із Вінниці, Києва та інших міст, – каже заступниця директорки КП «Інститут розвитку міст» Вікторія Кравчук.

Одна з ідей табору – професійний нетворкінг серед урбаністів. Захід орієнтований на подальші контакти учасників. Організатори очікують близько 30 учасників. Проект реалізується за підтримки Британської ради в рамках Проекту «Активні громадяни».  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *