У зоопарку Вінниці народився хлопчик-гамадрил

Новини Вінниці

У родині павіанів-гамадрилів із Подільського зоопарку поповнення. Минулого тижня одна із самиць народила хлопчика. Мама і новонароджене мавпенятко почуваються добре і знаходяться під наглядом ветеринара, повідомляє прес-служба звіринцю.

  • З новонародженою мавпочкою все добре, – зазначила майстер по догляду за тваринами Подільського зоопарку Наталія Чернищук. – Вона весь час біля мами, ссе материнське молоко. Мама теж почувається добре. Вона весь час біля дитини, не відходить ні на мить і рухається разом з нею, пригортаючи до себе

У раціоні молодої мами збільшили кількість твердого і кисломолочного сиру, йогурту та інших молочних продуктів, оскільки вона годує дитинча груддю. Щодня годувальниці дають відварне м’ясо курятини, а також відварне яйце. Крім того, у її повсякденному раціоні виноград та інші фрукти. Обов’язковою щоденною стравою мавпи є насіння гарбуза. Воно не лише багате вітамінами і мінералами, але й має глистогінну властивість. Фрукти і овочі  породілля їсть у будь-якому вигляді, однак не відмовляється і від вареної моркви та картоплі.

До слова, взимку одна з самиць павіанів народила дівчинку. Із хлопчиком, народженим минулого тижня, вони є братом і сестрою по батькові. Джона, саме так звуть татка мавпенят, тимчасово відокремили від мам з дітьми. Він у сусідньому вольєрі. Самки постійно допомагають одна одній по догляду за дітьми. Виявляє інтерес до новонародженого і малеча, яка народилася раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *