Президент Зеленський отримає подання про призначення трьох суддів на Вінниччині

Новини Вінниці

Сьогодні, 13 серпня, Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення Президентові України подання про призначення 25 суддів, серед них – двох у Вінницький міський суд і одного – в суд Гайсинського району.

Так, Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення:

Курбатової Ірини Леонідівни – на посаду судді Вінницького міського суду Вінницької області; Волошина Сергія Васильовича – на посаду судді Вінницького міського суду Вінницької області; Капуша Івана Сергійовича – на посаду судді Гайсинського районного суду Вінницької області.

 Повноваження суддів припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах, а отже, ці посади не є вакантними.Судді пройшли кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України їх визнано такими, що відповідають займаній посаді, та рекомендовано для призначення на посади. За результатами розгляду рекомендацій Комісії Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення суддів на посади.

За матеріалами: Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *