На Вінниччині за п’ять років відремонтували більше 200 км автошляхів

Новини Вінниці

Від 2014 року, з моменту створення Державного дорожнього фонду, фінансування дорожньої галузі Вінницької області збільшилося у 25 разів. За даними ОДА, воно виросло зі 135 млн. грн у 2014 році до 2,8 млрд.грн у  2019 році. Збільшення фінансування дозволило за п’ять років відремонтувати понад 200 км автомобільних доріг загального користування.

Так, було відновлено роботи з поточного середнього та капітального ремонту доріг та штучних споруд. Стабільне фінансування, наголошують в облдержадміністрації, дає можливість планувати ремонти на кілька років вперед.

Відремонтовано дорогу М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», що входить до транспортного коридору «GoHighway», на ділянках:

  • від м. Вінниця до кордону із Хмельницькою областю
  • від м. Вінниця до м. Немирів
  • в поточному році ділянки до м. Гайсин та до кордону з Черкаською областю

Відремонтовано дорогу М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» на ділянках:

  • від м. Вінниця до кордону з Житомирською областю
  • продовжуються роботи в напрямку від м. Вінниця до м. Могилів-Подільський

На ділянках посилено основу дорожнього полотна з використанням сучасних технологій. Де необхідно зроблено поширення проїжджої часини. Влаштовано сучасне LED освітлення в районах населених пунктів. Облаштовано сучасні пішохідні переходи підвищеної безпеки, нові автопавільйони, бар’єрне огородження та тротуари.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *