У глиняному кар’єрі на Вінниччині знайшли рештки шерстистого носорога

Новини Вінниці Топ

У Гопчиці Погребищинського району будівельники раптово відкопали кістки шерстистого носорога. Палеонтологічний «скарб» знайшли у глиняному кар’єрі. Решткам щонайменше 18 тисяч років.

Кістки носорога випадково віднайшли трактористи, які копали глину для цегельного заводу. Цінну знахідку вже передали краєзнавчому музею. На думку краєзнавців, десь у цих краях паслися стада носорогів, адже це вже не перша подібна знахідка. Однак, такі великі кістки заходять вперше.

  • Приблизний вік цих кісток двадцять п’ять – вісімнадцять тисяч років. Він був завдовжки до трьох з половиною метрів та до чотирьох метрів у довжину, – каже директор Гопчинського краєзнавчого музею Михайло Петренко

Місцеві мешканці не виключають, що десь у кар’єрі може знаходитись цілий скелет шерстистого носорога, а може і не один, а тому запрошують до себе на розкопки палеонтологів.

Приблизно так виглядали ці велетні:

До слова, шерстисті носороги проживали на території західної та північної Євразії від Камчатки до північного узбережжя сучасної Іспанії.

Ці тварини з’явилися у плейстоцені (2,588 мільйонів – 11,7 тисяч років тому) і остаточно вимерли приблизно 8 тисяч років тому, під кінець останнього льодовикового періоду.

Причиною їх зникнення вважають кліматичні зміни та людський вплив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *