На Вінниччині підприємство незаконне використовувало шкільну ділянку в 62 га

Новини Вінниці

Рішенням господарського суду Вінницької області задоволено позов керівника Немирівської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції, пред’явленого  в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та Комунального закладу “Новоселівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Немирівської районної ради Вінницької області” до ТОВ “Немирівський комбінат хлібопродуктів” с. Зяньківці Немирівського району.

Підставою для пред’явлення позову стало виявлення факту неправомірної передачі земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні навчального закладу, суб’єкту господарювання.

Установлено, що між навчальним закладом та товариством восени 2017 року було укладено договір виробництва сільськогосподарської продукції, а земельна ділянка площею понад 62 га вартістю майже 1 млн 800 тис. грн, що належить  навчальному закладу на праві постійного користування з цільовим призначенням – для ведення дослідних і навчальних цілей, передана товариству для вирощування сільськогосподарських культур, що суперечить її цільовому призначенню.

Окрім цього, Новоселівська ЗОШ І-ІІ ступенів має земельну ділянку  на праві постійного користування, а тому позбавлена права розпоряджатися землею, в тому числі укладати угоди щодо неї.

Судом установлено, що оскаржуваний прокурором договір, під яким сторони приховали удаваний правочин, що містить елементи договору оренди землі та не відповідає вимогам чинного законодавства, а відтак, його визнано недійсним.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *