У Вінниці СБУшники затримали на хабарі двох патрульних

Новини Вінниці

Начальника сектору реагування патрульної поліції Вінниці та інспектора підрозділу затримали на хабарі у 6 тисяч гривень. Співробітники СБУ взяли поліцейських «на гарячому» у службовому автомобілі, під час отримання неправомірної вигоди за не притягнення громадянина до адміністративної відповідальності. Як інформують у прес-службі відомства, слідство має докази, що затримані регулярно отримували хабарі.  

Оперативники спецслужби задокументували понад п’ятдесят фактів вимагання та отримання хабарів патрульними від українських громадян та іноземців, зокрема за не реагування на злочини проти власності та непритягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) затриманим готуються повідомлення про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. За порушення закону патрульним загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності інших співробітників патрульної поліції, причетних до вимагання та отримання неправомірної вигоди.

За матеріалами: Прес-група УСБУ у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *