На Вінниччині «горіховий» шахрай ошукав селян на 275 тис грн

Новини Вінниці

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області, у максимально стислі строки завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом багатоепізодних шахрайських дій жителя м. Тульчина.

Установлено, чоловік упродовж 2018 року від селян (переважно – людей похилого віку) отримував  під реалізацію волоські горіхи. Зібравши таким чином товар, вартість якого перевищила сотні тисяч гривень, вимкнув свій мобільний телефон, знищив сім-карту, призупинив підприємницьку діяльність, переоформив із себе на інших громадян все належне йому майно та усунувся від будь-яких зустрічей та контактів з ошуканими людьми.

Під час досудового розслідування встановлено 29 епізодів злочинної діяльності шахрая. Потерпілих він ошукав на  понад 275 тисяч гривень.

Немирівською місцевою прокуратурою, за результатами проведеного досудового розслідування, наприкінці червня 2019 рокузатверджено і скеровано до Тульчинського районного суду обвинувальний акт за ознаками складу  злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 КК України.

Довідка.В разі доведення вини обвинуваченого  у суді, йому загрожує до 5 років обмеження волі, або ж – до 3 років позбавлення волі.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *