Вінницькі танцюристи здобули 75 нагород на Кубку Європи в Болгарії

Новини Вінниці

Вихованці танцювальної студії “Шахіна”, що на Вінниччині, стали чемпіонами міжнародних змагань European Cup of Belly dance and modern dance в Болгарії. Загалом українці вибороли 75 нагород: 28 золотих, 22 срібні, 18 бронзових медалей, 6 кубків за групові місця та кубок Європи-2019.

За словами керівниці студії Діани Подолянчук, кожен номер її вихованців має свою історію і порушує важливі соціальні теми. Один із таких – “Молитва за Україну” – приніс вінничанам гран-прі:

  • Головна героїня – це маленька дівчинка, мама й тато якої – військові. Вона спочатку танцює сама, потім – зі старшими дітками, а потім приєднуються її батьки. Тато цієї дівчинки воював в АТО, і вона його чекала. Цей танець про те, як ця дівчинка бачить нашу Україну, її майбутнє, про віру в свою Батьківщину. Це дуже зворушлива історія. І ми з цим танцем виграли кубок Європи.

У команді українських танцюристів була дівчинка з синдромом Дауна Марія Гнатик – єдина в Україні, яка виступає на сцені без тренера. За індійський танець вона здобула “золото”.

До речі, нещодавно Марійка отримала перемогу на міжнародному конкурсі краси Top Model Interbriliant World Spring 2019, який проходив у Чехії.

В арсеналі вінницьких танцюристів уже безліч перемог. Окрім активної участі у змаганнях, вони також займаються благодійністю – танцями збирають допомогу добровольцям ООС.

  • Дякуємо тим, хто обороняє наше небо та кордони. Завдяки вам наші учні можуть представляти Україну в світі. Дякуємо за те, що ми можемо творити. Я дуже пишаюсь учнями та батьками за їхні перемоги та активну громадянську та волонтерську позицію, – резюмувала Діана Подолянчук.

До речі, це вже не перша перемога вінничан на змаганнях у Болгарії. Торік педагоги студії “Шахіна” Діана Подолянчук та Вікторія Подолянчук привезли з Кубка Європи 9 золотих медалей.

Джерело: uain.press

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *