У Вінниці Апеляційний суд узяв під варту екс-директора дитячого реабілітаційного центру

Новини Вінниці Топ

Якщо підозрюваний екс-директор одного з вінницьких дитячих реабілітаційних центрів Б. не внесе майже 400 тисяч гривень застави упродовж 5 днів, перебуватиме під вартою до 8 вересня цього року. Так вирішив у середу, 10 липня, апеляційний суд.

Таким чином задовольнив апеляційну скаргу прокурора й обрав колишньому посадовцю запобіжний захід. Водночас скасував ухвалу слідчого судді міського суду про відмову у триманні його під вартою.

Виконуючи ж рішення міського суду, Б. вже вніс більше 150 тисяч гривень застави. Тож його адвокат просив апеляційний суд врахувати цей факт під час розгляду апеляційної скарги.

Нагадаємо, що колишнього директора підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах). Він, ймовірно, виплачував собі премію у понаднормовому розмірі, безпідставно списував  пальне та їздив у відрядження. Відтак нібито завдав центру, який очолював, майже 400 тисяч гривень збитків.

За словами ж адвоката підозрюваного, із цієї суми, нарахованої йому за бухгалтерськими документами, Б. сплатив майже 160 тисяч податків і зборів. А премії у розмірі 100 % виписував й іншим працівникам установи. Так діяти, каже, дозволяв контракт.

Прокурор же зауважив, що суму винагороди він мав би узгоджувати з Міністерством соціальної політики України не інколи, а завжди.

  • Я гарно виконував свою роботу і за це отримував премію, – сказав, зокрема, підозрюваний, розповідаючи про досягнення центру і про корисні службові поїздки до Одеси та Чернівців.

Що ж до його нібито незаконних відряджень до Києва, то підприємства, де він був, не перевіряли. Про це, зокрема, на судовому засіданні повідомив слідчий.

Додамо, що п’ятдесятисемилітній підозрюваний обіймав посаду директора реабілітаційної установи майже три роки, починаючи з кінця 2015-ого.

За інформацією: Прес-служба Вінницького апеляційного суду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *