Дружня вечірка з полуницею і шампанським: у Вінниці нагородили лауреатів міжнародного пленеру «Кращий Художник/ The Best Artist»

Новини Вінниці Топ

Добіг кінця ІІІ міжнародний мистецький пленер «Кращий Художник/ The Best Artist», який тривав у Вінниці протягом останніх двох тижнів.  Вчора, 14 червня,  лауреати конкурсу отримали призи під час гучної вечірки у ресторані «Велюр».

Цьогоріч за звання найкращих змагалися 26 художників з України, Грузії, Польщі, Киргизстану, Таджикистану та Китаю. Загалом організаторам надійшло 617 заявок від охочих взяти участь у пленері, з них конкурсна комісія відібрала 30 наймайстерніших митців, втім четверо з різних причин приїхати не змогли.

За правилами конкурсу, кожен із фіналістів мав написати щонайменше чотири картини протягом 3 – 14 червня. На полотнах зображали не тільки Вінницю: цього року художники відвідали Бар, Бушу та Житомир, а також Тульчин, де саме в дні візиту тривав оперний фестиваль. 

І ось, ввечері 14 червня настав час підбивати підсумки грандіозної роботи митців. Церемонія нагородження, а скоріше дружня мистецька вечірка на честь завершення пленеру, відбулася у ресторані «Велюр». Художників, членів журі та почесних гостей пригощали вином , шампанським, ролами, м’ясними та сирними стравами, солодощами та фруктами. Кажуть, що  полуницю, яку подали на стіл, ідейний натхненник та організатор пленеру, Народний художник України Володимир Козюк особисто обирав на базарі.

  • Я радий кожному з вас, тому що саме від вас залежить майбутнє цього проекту, саме від вас залежало те, що він відбувся зараз. Без вас не було б цього проекту. Ви зробили все, щоб він відбувся як найкраще , – привітавcя він із строкатою компанією у бенкетній залі

Протягом вечора гостей розважали народний ансамбль  танцю «Барвінок», музиканти естрадного оркестру «ВінБенд» та Народний артист України Станіслав Городинський.

Що ж до підсумків конкурсу, то у номінації «Кращий художник», що розігрувалася між українськими митцями, перемогли  Катерина Білетіна з Одеси, Віктор Чепинець з міста Хуст та киянка Анастасія Крайнєва-Маснюк.

У міжнародній номінації The Best Artist відзначили польську художницю Йоанну  Тшчінську, китайського майстра пензля Лі Хінміна та харків’янина Валерія Шматька.

  • Дякую, друзям-художникам, слава Україні! – промовив Лі Хінмін, викликавши захоплення зали

А художник із Киргизстану Жанибек Суйунбеков не тільки отримував, але  й дарував подарунки. Він презентував Сьомому апеляційному адміністративному суду Вінниці картину із зображенням будівлі установи (колишній готель «Савой»), а організатору пленеру Володимиру Козюку подарував традиційний киргизький ковпак. Сам Жанибек був відзначений призом від 7ААС, а також отримав почесний орден «За розбудову творчої України».

По завершенні церемонії нагородження на митців та почесних гостей чекали танці і солодкий сюрприз – величезний торт із логотипом «Кращий Художник/ The Best Artist».

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *