Понад 50 тисяч абітурієнтів провалили ЗНО з української мови та літератури (відео)

Відео Новини України

Поки частина українських абітурієнтів сьогодні ще складають хімію – останній з тестів,  –  експерти Українського центру оцінювання якості освіти вже визначили прохідний поріг з української мови та літератури.

Поріг тестових балів з української мови та літератури залишився такий, як і торік,  – 23. І це стало причиною, що 15,8% абітурієнтів, які писали обов’язкові тести, їх не склали. Тобто для 53 тис. 613 випускників з майже 340 тисяч, які складали тести, вступна кампанія цього року закінчується, адже без цього результату в жоден виш не візьмуть, йдеться в сюжеті ТСН.

Щоправда, для цьогорічних абітурієнтів з Одеської, Закарпатської та Чернівецької областей, які навчалися у школах неслов’янської групи, а з румунською, угорською і молдавською мовами, встановили адаптивний поріг на рівні від 14-23 балів, ці бали їм перерахують у 100 рейтингових балів. Таким чином, у них збільшаться шанси вступити до українських навчальних закладів.

Загалом 200 балів з 200 можливих отримали з української мови лише 17 абітурієнтів.    

Поріг для математики також залишився на минулорічному рівні – 11. Тож тести з цього предмета з 155 319 абітурієнтів не склали 18,17% – тобто 28 тис. 215 випускників. Щоправда, відмінників з математики значно більше, ніж з української, аж 98.

А ось з фізики 200 балів не отримав ніхто. Можливо, це пов’язано з тим, що цього року експерти підняли поріг до 13 балів. Загалом тести з фізики писали 21 тис. 407, а ось не склали їх 3 тис. 204 абітурієнти, що становить 14,97%.  

Експертна комісія почала переводити тестові бали в рейтингові, тож обіцяють, що до завтрашнього ранку всі абітурієнти матимуть результати на своїх сторінках. 

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *