Як вінничанам перевозити велосипеди в потягах: що можна, а що – зась

Новини Вінниці

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» дозволила провозити велосипеди в поїздах “Інтерсіті” та “Інтерсіті +” в розібраному вигляді. Про це повідомив керівник компанії Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook. 

  • Тепер перевозити велосипеди можна не лише в нічних поїздах, а й в “Інтерсіті” та “Інтерсіті+”. Наша внутрішня бюрократія вимагає такі рішення підтверджувати документально – телеграму відповідним підрозділам відправлено, – написав він.

При цьому Кравцов зазначив, що компанія є заручниками ситуації, коли швидкісні потяги спроектовані без технічної можливості для перевезення велосипедів.

  • І це проблема. Але виходимо з ситуації так: велосипеди розбираємо і правильно пакуємо. Окрему плату за перевезення не беремо. Така сама процедура і в нічних поїздах. Правила вже є на сторінці «Укрзалізниці», – зазначив він.

При цьому на сторінці «Укрзалізниці» повідомляється, що велосипеди також можна перевозити у вагонах регіональних поїздів на спеціально обладнаних для цього місцях за умови оплати як за 20 кг багажу.

  • В електричках велосипеди можна перевозити у складеному вигляді (на ходу) за умови розміщення в тамбурі (не більш як 1 велосипед на тамбур) або в місцях, призначених для розміщення велосипедів. У приміському сполученні вартість перевезення одного велосипеда відповідає вартості повного квитка, – йдеться в повідомленні.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *