Двоє іноземців, один Харків’янин: вінницькі поліцейські затримали групу квартирних крадіїв

Новини Вінниці

У селищі Нова Ушиця, що на Хмельниччині, 21 травня затримали трьох зловмисників, підозрюваних у квартирній крадіжці на території Вінниці. В операції взяли участь співробітники Вінницького відділу поліції спільно з працівниками карного розшуку обласного главку на Хмельниччині. Затримані – двоє громадян Грузії віком 32 і 41 років та 30-річний житель Харківської області. Усі вони раніше притягувались до кримінальної відповідальності та є наркозалежними. 

За інформацією відділу комунікації ГУ НП у Вінницькій області, 20 травня до поліції надійшло повідомлення від 31-річної вінничанки. Жінка повідомила, що в першій половині дня невідома особа шляхом підбору ключа проникла до її квартири та викрала планшет. Оглянувши записи з камер відеоспостереження, та, опитавши сусідів, працівники поліції встановили автомобіль, на якому могли пересувались ймовірні зловмисники. Помітивши в місті цей автомобіль, поліцейські намагались його зупинити, але водій почав тікати та виїхав за місто. Оперативники наздогнали «Skoda Octavia A5» з підозрюваними у Новій Ушиці.

У автомобілі, на якому пересувались підозрювані, поліцейські  вилучили викрадені ювелірні прикраси, відмички, ключі, рукавиці, шприци, наркотичні речовини, схожі на метадон та марихуану, травматичну зброю. Від будь-яких пояснень щодо походження вилученого затримані відмовились. Наразі  поліція перевіряє причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів на території Вінницької області та інших регіонів.

Зловмисники затримані у процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозру за ч.3 ст. 185 ККУ (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), ч.1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) та ч.1 ст. 309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За такі злочини передбачено покарання до 7 років ув’язнення.
Вилучені наркотичні речовини та зброя направлені на експертизу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *