Ремесла, лицарський турнір та смолоскипна хода: на Вінниччині відбудеться фестиваль святого Дунстана

Новини Вінниці

У Стадниці, що під Вінницею, 19 травня відбудеться перший вінницький фестиваль ремесел «Дунстан». За словами організаторів, захід відтворить атмосферу середньовічної Англії для сімейного відпочинку. Фестиваль має назву на честь святого Дунстана – покровителя ковалів і ювелірів, та проводиться у день вшанування його пам’яті.

Відтворення атмосфери давніх традицій культури середньовічної Англії, її християнських легенд і переказів, у поєднанні з українським колоритом та гостинністю – головна особливість проекту, яка відокремлює його від усіх інших заходів аналогічного напрямку, які проводяться на теренах України.

На Фестивалі працюватимуть 3 локації:

Перша локація – Центр ремесел «ДУНСТАН»:
14 різноманітних майстер-класів від кращих майстрів Вінниччини, Вінницького обласного краєзнавчого музею та Подільського народного університету культури (м. Літин).
Діти і дорослі зможуть взяти участь майстер-класах: ковальство, ювелірна справа, гончарство, ліплення іграшок з глини, валяння вовни, виготовлення браслетів-чоток Святого Дунстана, ткацтво, плетіння з рогози, плетіння з соломи та лози, художня вишивка, виготовлення в’язаних іграшок, слюсарство та середньовічна кулінарія.

Друга локація – база відпочинку “На Яру”: Виставка-продаж «Ярмарок майстрів» із широким асортиментом виробів. Сцена для інтерактивного спілкування учасників Фестивалю, анонсів головних подій та виступів дитячих творчих колективів. Хед-лайнер Фестивалю – фолк-гурт «Бурдони Черна» (Чернівці) – унікальний український гурт, який виконує середньовічну, скандинавську, ірландську музику в сучасних обробках. Також на фестивалі виступлять дитячі творчі колективи музичних шкіл Вінниці № 1 та №2.

Третя локація – лицарський стан на березі мальовничого озера: Лицарський турнір пройде під керівництвом Ольги Грабовської – переможниці Чемпіонату світу з історичного фехтування «Битва націй 2019». Також відбудуться змагання у вправності з володіння луком та «Квест: Екскалібур. Меч короля Артура». Переможцям турнірів та квесту будуть надані призи – ювелірні прикраси від інтернет-магазину «gold-sail.com.ua»

Ландшафтні інсталяції «Таємниці Гластонбері», розроблені талановитими майстрами Вінниччини, об’єднали всі 3 локації Фестивалю і дають візуальний опис часів середньовічного англійського містечка Гластонбері, де народився святий Дунстан. Зокрема, представлені інсталяції «Гластонберійський терен», «Ескалібур», «Колодязь Чаши», «Стан лицарів круглого столу», “Скляні мечі” та «Шлях до Авалону».

На двух локаціях працюватиме кухня: у ресторані бази відпочинку «На Яру» і на території Центру ремесел «Дунстан». Відвідувачі Фестивалю зможуть скуштувати середньовічні страви – бограч, вергуни та потапці.

Також, в рамках Фестивалю у конференц-залі «На Яру» відбудеться «Школа батьків».

Закриття Фестивалю відзначиться смолоскипною середньовічною ходою.

Детальна інформація та замовлення квитків за тел.: 066 453 09 63; на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *