«Або я, або мене»: підозрюваний розкрив мотиви вбивства подружжя фермерів на Вінниччині

Новини Вінниці

У вінницькій поліції, сьогодні, 16 травня, повідомили подробиці вчорашнього затримання  чоловіка, підозрюваного у вбивстві подружжя фермерів у селі Шипинки Барського району.  

Як розповів під час брифінгу т.в.о. начальника обласного главку поліції полковник  Олександр Цимбалюк, гучний злочин було скоєно 9 травня близько 5 ранку. За версією слідства, 29-річний підозрюваний, мешканець Бару, пробрався до будинку фермерів з метою наживи. При собі він мав дві незареєстровані рушниці. Першим злочинець холоднокровно застрелив господаря будинку, а потім вистрелив у потилицю його дружині, що вийшла на звуки пострілів.

  • Загиблі фермери займалися яблуками, мали сто гектарів саду, продавали свою продукцію у різні міста України, їхні фрукти купляли  великі мережі супермаркетів. Підозрюваний мав із подружжям спільних знайомих, до того ж підробляв вантажними перевезеннями, возив яблука, тож добре знав про фінансові можливості своїх жертв, – повідомив пан Цимбалюк

Здійснивши злочин, чоловік виніс із будинку металевий сейф із грошима. Разом із ним він почав садами пробиратись до автівки, яку залишив у кількох кілометрах від будинку. Дорогою він розстріляв двері сейфу, відчинив його і склав гроші у мішок, рушниці ж надійно заховав у кущах.

Як зізнався сам зловмисник, у металевому ящику покійні зберігали 1 300 000 гривень. Однак, у слідства є підозри, що там була набагато більша сума і частина грошей десь прихована.  

Сцену вбивства зафіксували камери відеоспостереження, тому злочинця шукали за чіткими прикметами. Пан полковник каже: у причетності затриманого до злочину майже немає сумнівів. Остаточно вони розвіялись, коли на вилучених відеозаписах вдалося розгледіти перетягнуту ізоляційною стрічкою рушницю підозрюваного.  До того ж, на відео добре видно його камуфляжний костюм «горка» російського зразку – доволі рідкісний товар.

Затримали злочинця 15 травня у сусідній області. За словами Олександра Цимбалюка, той навіть не переховувався:

  • Він не очікував, що його шукають і спокійно займався своєю справою – розвозив яблука. Оперативники затримали його на оптовому ринку. Проте, в якій області це було, сказати не можу, оскільки тривають слідчі дії

Мотив вчинити холоднокровне подвійне вбивство чоловік пояснив потребою у грошах. Каже, мав стільки боргів, що стояло питання «або я, або мене». Тепер йому загрожує довічне ув’язнення. На волі у підозрюваного залишись дружина та син віком  2,5 роки.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *