Майбутнє поруч: глава Amazon представив план колонізації орбіти Землі

Новини Світу

Джефф Безос, засновник і генеральний директор інтернет-компанії Amazon, планує почати будівництво орбітальної колонії з кліматом як на Гаваях. Про це він розповів на прес-конференції у Вашингтоні, передає Naked Science. Про розробку технологій для побудови таких поселень Безос задумався ще в 1980-х, будучи студентом Прінстона. У 1976 році американський фізик Джерард О’Нілл у своїй книзі «Високий рубіж» запропонував модель орбітальної станції, яку потім охрестили «циліндром О’Нілла». Вона являє собою космічну станцію сигароподібної форми, що обертається навколо своєї осі. До її корпусу кріпиться кільце діаметром вісім кілометрів, усередині якого можуть жити люди. Передбачається, що при певній швидкості обертання усередині кільця такого діаметру може досягатися сила тяжіння, порівнянна з земною.

Взявши за основу модель циліндра О ‘ Нілла, Безос представив концепт орбітальної колонії, яку він планує побудувати за допомогою своєї аерокосмічної компанії Blue Origin. Водночас він заявив, що будівництво навряд чи вдасться розпочати найближчим часом через недостатній розвиток технологій.

За словами глави Amazon, архітектура будівель всередині кільця буде нагадувати земну. Клімат в орбітальних поселеннях буде схожий на гавайський, а про землетруси та інші стихійні лиха жителі зможуть забути назавжди. 

Сам Безос каже, що майбутнє за «мрійниками» – людьми, які фантазують і придумують технології, які інші потім втілюють в життя. 

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *