Із вінницьких аптек зникне протипухлинний препарат, незаконно ввезений в Україну

Новини Вінниці

В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Кітруда”. Про це повідомляється у розпорядженні Держлікслужби.

  • Відповідно до Конституції України… у зв’язку з надходженням інформації від ТОВ “МСД Україна” щодо факту виявлення на території України лікарського засобу КІТРУДА®, концентрат для розчину для інфузій, 25 мг/мл, по 4 мл у флаконі № 1, серії 8302605В11, виробництва “MSD Italia S.t.l.”, Ірландія, з маркуванням іноземною мовою, виробленого для ринку Італії та ввезеного на територію України з порушенням вимог законодавства, а також з метою активної протидії поширенню неякісних лікарських засобів та таких, що офіційно не ввозилися на територію України: ЗАБОРОНЯЮ реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу КІТРУДА®, концентрат для розчину для інфузій, 25 мг/мл, по 4 мл у флаконі № 1, серії 8302605В11, виробництва “MSD Italia S.t.l.”, Ірландія, з маркуванням іноземною мовою, – сказано у документі. 

Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність вказаної серії лікарського засобу, вжити заходи щодо вилучення її з обігу шляхом знищення, про що повідомити територіальний орган Держлікслужби. У разі знищення відходів препарату в двотижневий строк направити до територіального органу Держлікслужби копію акта про знищення відходів лікарського засобу.

Контроль за виконанням даного розпорядження здійснюють територіальні органи Держлікслужби на відповідній території.

Невиконання даного розпорядження тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Довідка: “Кітруда” – відноситься до протипухлинних засобів. 

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *