На Вінниччині рибоохоронний патруль “упіймав” 55 браконьєрів за тиждень

Новини Вінниці

У період з 16 по 22 квітня 2019 року інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 44 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено 20 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) , 21 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (продаж риби без відповідних документів), та один – за ст. 86-1 КУпАП (Експлуатація на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням). Також оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

  • За тиждень у порушників конфісковано 31 кг риби та 21 од. заборонених знарядь лову (драчі, сітки). Накладено штрафів на суму 3 604 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 5 737 грн, – повідомили у відомстві.

Для прикладу, 18 квітня рейдовою групою інспекторів на р. Південний Буг в смт. Сутисках Тиврівського району був затриманий порушник. Чоловік за допомогою хватки виловив 11 екз. плітки, загальною вагою 1 кг. Збитки склали 935 грн.

21 квітня інспекторським складом зафіксовано ще одне порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Згарок поблизу с. Брусленів Літинського району. Рибалка за допомогою двох сіток впіймав таку рибу: 30 екз. сріблястого карася, 4 екз. ляща та 1 екз. щуки, загальна вага яких 6 кг. Збитки становлять 1 514 грн.

На обох правопорушників були складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої. Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справ готуються для передачі в районі суди.

Того ж дня патрульні здійснили рейд в с. Ворошилівка Тиврівського району. На р. Південний Буг підприємство здійснювало забір води без належного рибозахисту. На громадянина був складений протокол за ст. 86-1 КУпАП. За дане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від одного до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.

Довідка:

Нагадуємо, з першого квітня 2019 року розпочалася весняно-літня нерестова заборона у водоймах Вінницької області. Електронна карта дозволених ділянок для вилову водних біоресурсів під час нересту доступна за посиланням.

Джерело: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *