150 мільйонів гривень боргів: 50 будинків Вінниці планують відключити від гарячої води

Новини Вінниці

Мешканці Вінниці розрахувались за спожиті у березні опалення та гаряче водопостачання лише на 55%. За даними «Вінницяміськтеплоенерго», борг населення загалом сягає понад 150 мільйонів гривень. Підприємство планує у судовому порядку домагатися арешту майна неплатників, а будинки, в яких всі мешканці мають борги, будуть відключати від послуг. Без гарячої води ризикують лишитись мешканці 50 будинків.

  • У зв’язку з негативною платіжною  дисципліною юридично-договірна служба КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» спільно з державною виконавчою службою розробляють механізми стягнення коштів із неплатників у межах чинного законодавства.  Мова йтиметься про накладання арешту на майно, зокрема, на транспортні засоби та гаражі,  а також про заборону виїзду за кордон.Також підприємство буде здійснювати  відключення  житлових будинків від послуг, де всі мешканці боргують за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання перед підприємством. На даний момент таких будинків є близько 50!попереджає «Вінницяміськтеплоенерго»

Зазначається, що відключення будинків від послуг буде здійснюватися в межах чинного законодавства. Такі дії передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги». Наразі підприємство проводить підготовчі роботи до відключень таких будинків. Мешканців усіх житлових будинків, які підпадають під дану санкцію, буде попереджено про відключення відповідно до законодавства (Закон України «Про житлово-комунальні послуги»). 

Відключення, зауважують у КП «Вінницяміськтеплоенерго», є вимушеною санкцією:

  • …так само, як споживачі повинні розраховуватися за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання вчасно, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» повинно розраховуватися за ресурси, які використовує для виготовлення теплової енергії. Найбільша частка фінансів припадає на розрахунок за природний газ.

Якщо стан розрахунків споживачів за послуги перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» не покращиться, вже після травневих свят будинки, де всі мешканці є боржниками теплопостачального підприємства, ризикують залишитися без послуги з централізованого гарячого водопостачання.

При цьому на підприємстві нагадують: громадяни, які з об’єктивних причин  не можуть погасити заборгованість, можуть розраховувати на реструктуризацію. Щоб реструктурувати заборгованість потрібно: укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», що передбачає сплату боргу рівними частинами (разом із поточними нарахуваннями) протягом визначеного періоду. Але є умова  – одразу потрібно сплатити 30% від суми всього боргу. Наприклад: якщо Ви боргуєте 10 тисяч гривень, то Ви можете укласти договір для виплати боргу частинами, але 3333 (30%) гривень Вам доведеться сплатити одразу, а вже залишок –  6667 гривень  – будете сплачувати рівними частинами протягом визначеного терміну. Якщо термін визначається  – рік, то протягом року Вам щомісяця доведеться сплачувати по 555 гривень. Але крім цих 555 гривень Ви обов’язково маєте сплачувати поточні щомісячні нарахування за спожиті послуги протягом цього року.

За матеріалами: http://vmte.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *