У Вінниці представили конкурс «Малі міста великі враження 2019»

Новини Вінниці

На платформі Агенції регіонального розвитку Вінницької області 22 квітня  представили конкурс нових  можливостей для об’єднаних територіальних громад «Малі міста великі враження  2019» від Міністерства культури.

В 2019 році «Малі міста – великі враження» заявлений як масштабний всеукраїнський проект, створений задля сучасного культурного розвитку в регіонах.  На фінансування конкурсу в 2019 роцівиділено 50 мільйонів гривень. Організатори заявляють, що планується підтримати від 80 до 100 проектів. Міністерство культури вимагає  від проектів 30% фінансування з інших джерел, решта забезпечується з призового фонду.

Конкурс створений, щоб дати можливість населеним пунктам до 50 тисяч населення заявити про себе, як про осередок культури, а головне  осучаснити підхід до  культурно-мистецьких надбань України.

Результатом «Малих міст – великих вражень» – буде  створення культурно-просвітницьких заходів, що зможуть привернути увагу до регіону, розкрити його туристичний потенціал, а в перспективі, стати поштовхом як для культурно-історичного так і для економічного розвитку об’єднаних територіальних громад. Тому в пріоритеті проекти які матимуть продовження і розвиток.

Павло Третяков – регіональний представник  українського центру  культурних досліджень у Вінницькій, Хмельницькій, Одеській та Рівненській області у Вінницькій області підкреслює:

  • Наша мета дати населеним пунктам до 50 тисяч населення шанс на розвиток,  –  та додає, – Проблема в тому, що ми  не працюємо з людьми на місцях  і ми самі не хочемо бути сучасними. У нас потужний потенціал у людей на місцях, нам потрібно дати їм можливості через відкритий конкурс.

Проведена на базі Агенції регіонального розвитку Вінницької області  презентаціявходить в всеукраїнську серію інформаційних днів конкурсу. До зустрічі долучились 15 представників з Тульчинської, Дашівської, Ілінецької, Северинської, Немирівської та Шаргородської об’єднаних територіальних громад. Учасники зустрічі активно ставили питання та обговорювали досвід пілотної версії проекту «Малі міста – великі враження», що проводилась в 2018 році і підтримала розвиток 8 проектів по всій Україні.

Джерело: vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *