Вінничанам нагадують: 21 квітня, попри релігійні свята, виборчі дільниці працюватимуть лише до 20:00

Новини Вінниці

Неділя, 21 квітня, – це не лише день повторного голосування за Президента України. У нашій країні цього дня також будуть відзначатися одразу кілька релігійних свят. Тим не менше, голосування на дільницях буде проведено виключно з 8 години ранку і до 20 години вечора. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на своїй сторінці у Facebook.

  • 21 квітня – це не лише день повторного голосування за Президента України. У нашій країні цього дня також будуть відзначатися одразу кілька релігійних свят.
  • Тим не менше, відповідно до статті 75 Закону “Про вибори Президента України” голосування на дільницях буде проведено виключно з 8 години ранку і до 20 години вечора, – зазначила голова ЦВК.

Сліпачук закликала зважити “на це при плануванні дня, щоб встигнути проголосувати”.

  • Якщо ви прийдете на дільницю вже перед самим закриттям, частиною 10 статті 76 вищезгаданого Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування. Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати і для цього один із членів комісії о 20 годині підходить до входу та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері, – написала вона.

За словами голови ЦВК, проте, варто пам’ятати, що в такому разі виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного лише для отримання бюлетеня і голосування. Це визначено частиною 3 статті 76 Закону. Після закриття дільниці, виборча комісія має певні обов’язки щодо проведення засідання та здійснення підрахунку голосів. Потрібно поважати роботу членів комісії.

  • прошу відповідально поставитися до процесу волевиявлення та не порушувати встановлений Законом “Про вибори Президента України” порядок, – додала Сліпачук.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *