Пішов із життя почесний громадянин Вінниці Віталій Газінський

Новини Вінниці

Сьогодні, 20 березня, вночі перестало битися серце композитора, диригента, Народного артиста України та почесного громадянина Вінниці Віталія Газінського. Третього квітня йому мало виповнитися 74 роки.

Віталій Газінський народився у багатодітній сім’ї, мав сім братів і сестру. Батько грав на багатьох струнних інструментах, мати вміла співати. Після закінчення школи навчався у Хмельницькому музичному училищі, потім — в Одеській консерваторії. По закінченні консерваторії  Газінський був призваний до армії, проходив службу в Ансамблі пісні і танцю Одеського військового округу, де був солістом і диригентом. Після цього деякий час працював хормейстером в Одеському оперному театрі. 1971 року переїхав до Вінниці, де почав працювати педагогом і керівником хору Вінницького музичного училища ім. М. Леонтовича, а також очолив хорову капелу педагогічного інституту. У 1984 року створив камерний хор у Вінниці.

Віталія Газінського пам`ятатимуть не тільки вінничани, відчують втрату українські та зарубіжні поціновувачі музичного мистецтва.

Щирі співчуття рідним та близьким Віталія Газінського, талановитого музиканта та прекрасної людини.

Прощання з маестро відбудеться в залі Вінницької філармонії (Хмельницьке шосе, 7) в п’ятницю, 22 березня, об 11:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *