Із новим директором Вінницького обласного художнього музею укладено контракт на п`ять років

Новини Вінниці

Голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник начальника управління  з питань комунального власності виконавчого апарату обласної Ради Олексій Бородій у середу, 13 березня, вручили контракт терміном на 5 років новопризначеному (на сесії минуло тижня) директору Вінницького обласного художнього музею Руслану Паламаровському.

Пан Паламаровський провів для гостей екскурсію. У художній збірці Вінницького обласного художнього музею – 7 315 експонатів XVII-XX століть. Постійно діюча експозиція музею, що була створена в 2005 році, представлена шістьма залами, які демонструють відвідувачам близько 300 експонатів. У картинній галереї знаходяться живописні твори західноєвропейського мистецтва XVII-XIX ст., українського та російського мистецтва XVIII-XX ст., а також скульптури, меблі, вироби із слонової кістки, срібла, бронзи.

Є в музеї проблеми:  через брак приміщень відвідувачі можуть бачити лише 3% експонатів. Музйники мріють про нове приміщення, а в планах – створення власної реставраційної майстерні, яка б відновлювала експонати не тільки художнього, але й обласного краєзнавчого музею та інших музейних закладів області.

За інформацією: vinrada.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *