Представлені майже всі кандидати: на Вінниччині формуються окружні виборчі комісії

Новини Вінниці

У Вінницькій області формуються 8 окружних виборчих комісій. Як розповів очільник регіонального осередку Комітету Виборців України Владислав Телень, до участі у комісіях регіону заявлені представники майже всіх кандидатів у Президенти. Це, на думку фахівця, добре, але виникають проблеми.

  • Коли ми отримали списки окружних комісій, мої колеги промовили лише «Вау!». У кожній комісії по 36-38 людей, представлено більшість кандидатів. Ми зраділи, але з’явилоь питання: наскільки оперативно можна зібрати таку кількість людей? Адже, щоб комісія почала працювати, перші збори має відвідати не менш, ніж дві третини її членів, які складають присягу. Тож проблеми почались одразу – комісії не могли набрати необхідний кворум.

Два кандидати – Тимошенко (той, що Юрій Володимирович) та Олександр Данилюк вже встигли навіть замінити своїх представників у комісіях Вінницької області: Тимошенко у восьми, а Данилюк у шести.

За законом, окружні виборчі комісії повинні мати у складі системного адміністратора, одного чи двох бухгалтерів, юриста та інших фахівців за потребою. Четверо членів можуть офіційно працевлаштуватися у комісії та отримати за свою роботу мінімальну зарплату. Інші ж отримають невелике грошове заохочення за роботу в день виборів і під час підрахунку голосів

  • Це називається «компенсація витрат». Держава відшкодовує всім членам комісії гроші, які вони могли витратити на їжу, канцелярію та будь-які інші витрати у дні найбільш жвавої роботи. Йдеться про суму у кількасот гривень

Загалом ЦВК затвердило 199 окружних виборчих комісій та 1 закордонну, що працюватимуть під час президентських виборів.

Нагадаємо, вибори Президента України відбудуться 31 березня. Усім вінничанам, які планують проголосувати, Державний реєстр виборців рекомендує перевірити себе у списках. У свою чергу міграційна служба радить виборцям заздалегідь підготувати паспорти.   

                                                                                  Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *