Що треба знати вінничанам про оподаткування призів та дарунків

Новини Вінниці

Головне управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області інформує платників податків про зміни в частині оподаткування  вартості дарунків та  призів переможцям та призерам спортивних змагань. Зміни до Податкового Кодексу України  внесено Законом України від 23.11.2018 № 2628 – VIII. Зокрема викладено в новій редакції  підпункт 165.1.39. Відтепер до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) – у частині, що не перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.  Ці зміни набрали чинності з 1 січня 2019 року. 

Щодо розміру мінімальної заробітної плати, то відповідно до Закону України від 23.11.2018 № 2629-VIII станом на 1 січня 2019 року він складає 4173 гривні.

У 2019 році дарунки чи призи за спортивні досягнення вартістю не більше 1043,25 грн, не підлягають оподаткуванню ані податком з доходів фізичних осіб, ані військовим збором. Натомість, при нагородженні грошовими виплатами, незалежно від їх розміру, слід утримати як податок з доходів фізичних осіб, так і військовий збір.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *