Вінничани можуть потрапити на «скайповий» прийом до прокурорів

Новини Вінниці

Для зручності громадян – економії часу та транспортних витрат – прокуратурою області та місцевих прокуратур як альтернатива запроваджується прийом  із застосування  відеоконференц – або скайпзв’язку в дні та години прийому керівництвом,  згідно із затвердженим графіком.

Зокрема,  за наявності підстав для прийому (а саме – прокурор області приймає громадян за зверненнями, у задоволенні яких відмовлено його заступниками, або у разі оскарження їх дій чи рішень; перший заступник та заступники прокурора області приймають громадян, якщо вони звернулися на особистий прийом з питань незгоди з діями чи рішеннями, прийнятими керівником самостійного структурного підрозділу прокуратури області, керівником місцевої прокуратури), громадяни мають можливість прийому шляхом відеоконференц- та/або скайпзв’язку з місцевою прокуратурою за місцем проживання.

Для цього ті, хто виявив бажання бути прийнятими керівництвом прокуратури області,  можуть звернутися до місцевих прокуратур за місцем проживання  чи перебування, працівниками яких роз’яснюється порядок прийому. За наявності підстав,  у бажаючих приймають відповідні заяви, з долученням копій рішень, які оскаржуються. Відповідна інформація надається до галузевого відділу прокуратури області  напередодні дня прийому, згідно графіку.

Всі звернення, які прийняті керівництвом прокуратури області та місцевих прокуратур із застосуванням  інтернет зв’язку,  підлягають реєстрації та розгляду  в порядку, передбаченому нормативними актами Генеральної прокуратури України та прокуратури  області. 

У разі відмови громадянина назвати особисті дані  та суть звернень до керівництва прокуратури області, вона підлягає прийому в звичайному порядку.

Прийом громадян проводиться, якщо не прийнято рішення про припинення розгляду звернення з порушеного питання відповідно до ст. 8 Закону України «Про звернення громадян» і громадянину письмово не повідомлялося про суть прийнятого рішення за його зверненням.

За інформацією: Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів прокуратури області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *