За минулий день вінничани вісім разів скаржились на порушення виборчого законодавства

Новини Вінниці

Вчора, 19 лютого, поліція Вінниччини зареєструвала вісім повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. П’ять з них надішли з Вінниці, два  – зі Жмеринського району, одне – з Козятинського.

Більшість повідомлень стосуються збору персональних даних виборців та розміщення агітаційних матеріалів з порушенням законодавства. Крім того, інформують правоохоронці, надходили звернення про можливий підкуп виборців та застосування фізичної сили до агітатора. При виїзді слідчо-оперативних груп поліції п’ять повідомлень не підтвердились.

Станом на 20 лютого працівниками поліції складено п’ять адміністративних протоколів за ст.212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). Три з них розглянуті в судах. Винні особи притягнуті до відповідальності.

Могилів-Подільським відділом поліції розслідується кримінальне провадження за ч.4 ст. 160 ККУ (підкуп виборців).

Загалом з початку виборчої компанії вінницькі правоохоронці зареєстрували 68 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. 23 заяви розглянуті відповідно до Закону «Про звернення громадян». За іншими фактами тривають перевірки.

За матеріалами: Відділ комунікації поліції Вінниччини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *