Суд повернув пансіонат «Ластівка» у власність Вінницької ОДА

Новини Вінниці

Господарським судом Вінницької області у 2017 році задоволено позов прокуратури Вінницької області щодо повернення у власність держави лікувального пансіонату “Ластівка” в смт Стрижавка  (площею понад 9 тис. м2), розташованого в лісопарковій зоні  поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка “Вервольф”). Наразі право власності зареєстровано за державою в особі Вінницької обласної державної адміністрації.

Водночас, ще у 2006 році одне із закритих акціонерних товариств викупило у Стрижавської селищної ради, за договором купівлі-продажу, земельну ділянку рекреаційного призначення під  пансіонатом площею 12,4 га за 1,24 млн гривень.

Проте, договір укладався Стрижавської селищною радою з цим товариством без урахування, що дійсним власником приміщень є держава, а також без додержання конкурентних засад.

У зв’язку з цим прокуратурою Вінницької області подано позов про скасування рішення Стрижавської селищної ради, визнання недійсними договору купівлі-продажу землі та державного акта на земельну ділянку, а також скасування державної реєстрації права власності, який господарським судом Вінницької області у минулому році задоволено.

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду відхилено апеляційну скаргу відповідача у вказаній справі та залишено рішення суду першої інстанції в силі.

Ця постанова суду апеляційної інстанції у подальшому  надає змогу прокуратурі ініціювати виконання згаданого рішення господарського суду Вінницької області.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *