У Києві вінничанин порізав портрети Шевченка, але виставка приїде до Вінниці

Новини Вінниці

Виставку “Квантовий стрибок Шевченка”, яка проходила на станції столичного метро “Тараса Шевченка” і яку пошкодив вінничанин Юрій Хорт (Павленко), покажуть в інших українських містах, повідомив автор робіт Олександр Грехов.

До інциденту, який стався 17 лютого, роботи художника планували показати у Львові та Вінниці.

  • У нас на березень планувалось два міста: Львів, Вінниця. Туди плануємо поїхати. Плюс, виставку запросили ще у два міста. Поки точно — це Житомир, організовує управління культури та туризму Житомирської ОДА і місто в Донецькій області, але тут поки на етапі переговорів, – сказав художник.

Він додав, що у Києві виставку не відновлюватимуть. Крім того, за словами художника, під час нападу на виставку на станції метро був черговий поліцейський.

  • На станції був черговий поліцейський, як я знаю, він встиг представитися… представився і  нападник, після цього нападник забіг в поїзд і поїхав, — зазначив Грехов.

Він сказав, що не планує звертатись із заявою до правоохоронців.

  • Нападника всі знають, він і не особливо ховається, всі відео/фотоматеріали доступні у відкритому доступі, для порушення справи не потрібно заяви, — вважає автор виставки.

Нагадаємо, впізнаний вандал – вінничанин Юрій Хорт (Павленко)  ножем порізав картини.  На своїй сторінці у соцмережі виставку він назвав “наругою над Шевченком”. Організатори заявили, що змушені достроково припинити виставку, щоб убезпечити пасажирів метро.

У столичній поліції повідомили,  що за цим фактом відкрили провадження.

За матеріалами:  www.pravda.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *