З початку року вінницькі експортери отримали майже 4 000 євросертифікатів

Новини Вінниці

З початку року Вінницька митниця видала експортерам 3 967 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн  Європейського Союзу. Ця цифра на 763 більша за минулорічний показник.

Левова частка вінницької продукції поїхала до Польщі (було оформлено 1629 сертифікатів). Також експортували до Німеччини (401 сертифікат), Румунії (412 сертифікатів), Австрії (225 сертифікатів). Серед інших країн-партнерів – Іспанія, Литва та Нідерланди.

В останньому місяці 2018 року ще один експортер набув статусу уповноваженого. Наразі на Вінниччині 12 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності області мають такий статус.

До слова, торік вінницькі виробники найбільше експортували мед, соєву олію, курчат, заморожені ягоди, сік яблучний, продукти переробки з текстильної давальницької сировини, пивоварний ячмінь, лісоматеріали. Наприкінці року до цього переліку додався  ще й цукор.

У митниці нагадують: сертифікат EUR.1 видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин.

Загалом, з 2014 року митниця видала майже 11 тисяч сертифікатів EUR.1.

За матеріалами: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за даними Вінницької митниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *